Za 30 dana obijeno 40 objekata

Izvor: B92, 25.Dec.2014, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 30 dana obijeno 40 objekata

Stanovnici Mataruške Banje su uznemireni zbog čestih obijanja kuća, a kako kažu, u poslednjih mesec dana blizu 40 kuća i objekata je obijeno.

Rade Dević, predsednik mesne zajednice Mataruška Banja kaže da ovakva obijanja nisu zabeležena nikada do sada i da su meštani uplašeni i uznemireni. „

“Na meti lopova su uglavnom novac i zlato. Tačne podatke nemam, ali sigurno je preko 40 objekata obijeno u zadnjih mesec dana. Policija, sa kojom imamo dobru saradnju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvršila je uviđaj na svim obijenim mestima, a u većini njih uglavnom žive starije osobe. Stanovnici su počeli sa samorganizovanjem u pojedinim ulicama, ali ipak mislim da sve treba da prepustimo policiji”, kaže Dević.

Dragan Milunović iz Mataruške Banje, kaže da lopovi upadaju predveče i noću dok ljudi spavaju.

“Komšije su videle lopova u sobi, ali je uspeo da iskoči kroz prozor i pobegne u park. Ccuo sam da uzimaju novac, zlato i kradu novčanike sa platnim karticama banke”, priča Milunović.

Meštani pretpostavljaju i da je reč o ekipi koja je došla sa strane, i koja je snimila Matarušku Banju, kao i da u kuće ne upadaju nasumice, nego da su ih prethodno osmotrili.

Iz Policijske uprave u Kraljevu, rekli su da pripadnici policije rade na rasvetljavanju svih događaja i identifikovanju izvršilaca krivičnih dela.

“Na području Mataruške Banje pojačano je prisustvo policije i intenziviran je rad”, kažu iz kraljevačke policije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.