Za 24 sata dvije lažne dojave o bombi u Banjaluci

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2014, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 24 sata dvije lažne dojave o bombi u Banjaluci

BANJALUKA - Policija je pokrenula istragu nakon što im je za nepuna 24 sata dva puta prijavljeno da je u poslovnom centru "Integra", u Ulici trg Republike Srpske u Banjaluci, postavljena eksplozivna naprava, a utvrđeno je da su obje dojave bile lažne.

Prva je zaprimljena u petak oko 19.35, kada je zasad nepoznati muškarac sa mobilnog telefona pozvao operativno dežurstvo banjalučke policije, te prijavio da je na 14. spratu, gdje se inače nalazi restoran "Integra", postavljena bomba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
"Izlaskom na lice mjesta i izvršenim protivdiverzionim pregledom nije pronađena eksplozivna naprava i utvrđeno je da je prijava bila lažna", saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Već sutradan, oko 19.30, operativnom dežurstvu CJB Banjaluka prijavljeno je da je na 4. spratu iste zgrade u Ulici trg Republike Srpske u Banjaluci postavljena eksplozivna naprava. Na tom spratu nalaze se kancelarije Poreske uprave RS.

"Takođe, izlaskom na lice mjesta i izvršenim protivdiverzionim pregledom nije pronađena eksplozivna naprava. Dakle, utvrđeno je da je i ta prijava lažna", navela je Markanovićeva.

Ne isključuje se ni mogućnost da iza obje dojave stoji isti muškarac

Iz Poreske uprave RS su kazali da subotom ne rade, tako da i ne znaju ništa o lažnoj dojavi o postavljenoj bombi na spratu koji koriste, dok u "Integri" do zaključenja sutrašnjeg broja "Nezavisnih" nismo uspjeli dobiti komentar.

Od izvora upućenih u istragu saznajemo da su dojave upućene sa dva različita broja mobilnog telefona, ali ne isključuje se ni mogućnost da iza obje dojave stoji isti muškarac.

"Zasad se ne može saopštiti više detalja jer bi se time zadiralo u istragu, koja se sprovodi", kazali su nam policijski izvori.

Zoran Tegeltija, ministar finansija RS, pozvao je danas policiju da identifikuje lica koja su uputila lažnu dojavu o postavljenoj bombi na Trgu Republike u Banjaluci.

"Besposlenih i neodgovornih lica je puno u Republici Srpskoj. Njima se treba veoma pažljivo pristupiti kako ne bi došlo do neželjenih posljedica", rekao je novinarima Tegeltija.

Prema podacima CJB Banjaluka, za šest mjeseci ove godine prijavljeno je pet lažnih dojava o postavljenim bombama.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.