Za 15 dana renoviranja, okrečen jedan toalet na Infektivnoj

Izvor: N1 televizija, 31.Mar.2017, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 15 dana renoviranja, okrečen jedan toalet na Infektivnoj

Početkom meseca je u nekoliko medija najavljen početak renoviranja HIV odeljenja Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije. To je obradovalo pacijente i osoblje, jer je odeljenje već decenijama ruinirano.

Ipak, 15 dana od objavljivanja početka „užurbanih radova“, aktivisti udruženja AS Centar za podršku obolelima od HIV-a i AIDS-a su posetili pacijente i uverili se da osim jednog okrečenog toaleta, ništa nije urađeno.

Od pacijenata su saznali da već nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dana majstora nema, a da su im posle nekoliko dana korišćenja okrečenog toaleta ponovo zabranili da ga koriste na njemu postavili obaveštenje da su radovi u toku.

“Klinički centar Srbije je navodno pokrenuo renoviranje. Međutim, oni su okrečili samo jedan WC, koji je već bio okrečen i na tome se stalo. Sada kada smo se opet obratili medijima i ukazali na taj problem imamo oprečne informacije da je počelo renoviranje. Međutim navodno će se renovirati smao pola odeljenja, a onda dobijemo informacije da neće ni pola, nego samo jedna soba. Zaista je situacija u unutra neizdrživa”, kaže za N1 Đurica Stankov, direktor udruženja AS centar i pacijent HIV odeljenja Infektivne klinike.

Televiziji N1 je omogućeno da snimi samo eksterijer odeljenja i razgovor sa pacijentom. Ministarstvo zdravlja je najavilo pisani odgovor o tome kada će i kako VI odeljenje Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije biti renovirano i šta je sa najavljenim radovima.

anije pokušaji N1 da izveštava o stanju na HIV odljenju bili su onemogućeni.

U Centru AS podsećaju da je pre dve godine odeljenje renovirano, odnosno promenjeni su prozori i vrata, ali ne više od toga. Renoviranje je obustavljeno nakon obnove dva boksa za pacijente u dnevnoj bolnici, jer je došlo do totalnog urušavanja zidova. Podsećaju i da tragovi vlage i oljuštenog maltera postoje na svim unutrašnjim zidovima, mada su najvidljiviji ispod prozora.

Stankov iz Centra AS kaže i da Klinički centar Srbije nije učinio gotovo ništa da ovo stanje promeni. Podseća da su zamena prozora i vrata i renoviranje ambulante finansirani od strane Globalnog fonda za borbu protiv AISDS-a, zajednička prostorija za pacijente je urađena zahvaljujući volonterskom radu i dobroj volji.

Opširnije u Dnevniku N1 u 19 časova.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Renoviranje HIV odeljenja Infektivne klinike

Izvor: N1 televizija, 31.Mar.2017

Petnaest dana od objavljivanja početka "užurbanih radova" HIV odeljenja Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije, aktivisti udruženja AS Centar za podršku obolelima od HIV-a i AIDS-a su posetili pacijente i uverili se da osim jednog okrečenog toaleta, ništa nije urađeno...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.