ZZJZ: 11 novozaraženih od korona virusa u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 03.Jun.2020, 18:51

ZZJZ: 11 novozaraženih od korona virusa u Novom Pazaru

Prema poslednjem izveštaju u Novom Pazaru je danas registrovano jedanaest novoobolelih od korona virusa, od čega je 10 smešteno u privremenu Kovid bolnicu, a jedan pacijent je prevezen u kragujevački Klinički centar. Od ukidanja vanrednog stanja ovo je najveći broj novozaraženih virusom Covid-19, izjavila je za RTV NP portparolka Zavoda za javno zdravlje doktorka Majda Iković. U poslednja 24 sata na korona virus testirana >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << je 101 osoba, bolest Covid-19 potvrđena je kod njih 11. Pozitivni pacijenti su sa teritorije Novog Pazara i Tutina. U Novom Pazaru je osam zaraženih. Pet pacijenata su kontakti, jedno je sa težom kliničkom slikom sa infektivnog odeljenja, dok su se druga dva pacijenta javila sa simptomima u kovid ambulatu. Ostale tri osobe su sa teritorije opštine Tutin. S obzirom da je, prema rečima portparolke ZZJZ doktorke Majde Iković, ovo najveći broj novoobolelih od ukidanja vanrednog stanja, možemo zaključiti, da se epidemiološka situacija u Novom Pazaru, ponovo komplikuje. Ono što je dovelo do novih zaraza, ističe doktorka Iković za RTV NP, jeste rezultat onoga što se dešavalo pre desetak dana, odnosno proslava Bajrama, gde građani i pored apela epidemiologa nisu poštovali socijalnu distancu, kao ni koristili maske ni druga sredstva za zaštitu i dezinfekciju. Iz ZZJZ apeluju na građane da se još uvek pridržavaju vanrednih mera kako bi se u budućnosti zaustavilo širenje korona virusa. (RTVNP) The post ZZJZ: 11 novozaraženih od korona virusa u Novom Pazaru appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BROJ ZARAŽENIH KORONOM U SRBIJI SKOČIO TROSTRUKO: Evo šta doktor Predrag Kon kaže o velikom broju novoobolelih

Izvor: Kurir, 03.Jun.2020

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je večeras da je neophodno ispitati skok novozaraženih virusom Kovid-19 i dodao da je danas zabeležen skoro trostruko veći broj novih slučajeva infekcije u odnosu na prethodni dan.

Nastavak na Kurir...

Još nije kraj: ŠESTORO NOVOZARAŽENIH u Vranju

Izvor: OkRadio.rs, 04.Jun.2020, 11:38

Prema zvaničnim podacima, u Vranju je u sredu registrovano još šestoro novozaraženih virusom korona. Podaci sa sajta Ministarstva zdravlja pokazuju da je u sredu zabeleženo još šest obolevanja od virusa korona, a svi novozaraženi su iz Vranja.   Najviše obolevanja u sredu je registrovano...

Nastavak na OkRadio.rs...

Zlatiborski okrug: U poslednja dva dana tri nova slučaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020

U Zlatiborskom okrugu u poslednja dva dana potvrđena su tri nova pozitivna slučaja na Kovid-19, najnoviji su podaci užičkog Zavoda za javno zdravlje...Dvoje novoobolelih su iz Čajetine, a jedan iz Užica, a od početka epidemije Zlatiborski okrug ima 177 registrovanih obolelih od Kovida-19...U utorak...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.