ZVANIČNO POTVRĐENO: Koronavirus stigao u Hrvatsku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2020, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVANIČNO POTVRĐENO: Koronavirus stigao u Hrvatsku!

Korona stigla u region!

Premijer Hrvatske Andrej Plenković saopštio je danas da je potvrđen prvi slučaj koronavirusa u toj zemlji.

Reč je o mlađem čoveku, koji je smešten na Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.

Prema rečima Plenkovića, pacijent se oseća dobro.

- Danas u 11.30 smo dobili rezultate za hrvatskog državljanina koji je boravio u Milanu - kazao je hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << premijer.

On je istakao da će se vlasti koncentrisati na ljude sa kojima je zaraženi muškarac imao kontakt.

- S obzirom na dešavanja u Italiji, mi ćemo osigurati da sve nadležne službe budu u pripravnosti i da budemo aktivni u sprečavanju daljeg širenja ovoga virusa - dodao je Plenković u obraćanju novinarima.

Da podsetimo, u toku noći u KBC Rijeka smešteno je devet radnika koji su došli iz Italije. Njihovi nalazi poslati su na analizu, a jedan od njih pokazuje znakove bolesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potvrđen prvi slučaj virusa korona u Hrvatskoj

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2020

Potvrđen je jedan slučaj zaraze virusom korona u Hrvatskoj, reč je o mlađem čoveku koji se nalazi na Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, potvrdio je premijer Hrvatske Andrej Plenković...On je u dobrom stanju, rekao je Plenković...Iz štaba za virus korona rekli su da su danas u 11:30 časova...

Nastavak na Radio 021...

KORONAVIRUS JE NA PRAGU SRBIJE: Ovih pet stvari treba da znate

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2020

Svetski mediji sve više govore o novom, opasnom virusu koji stiže iz Kine, te je Svetska zdravstvena organizacija dala preporuke kako da se zaštitite...Prema najnovijim informacijama, koje je potvrdio i tamošnji premijer Andrija Plenković, koronavirus stigao je u Hrvatsku. Takođe, danas je zvanično...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.