ZVANIČNO POTVRĐENA GROZNICA ZAPADNOG NILA U SRBIJI: Obolela žena iz Pančeva - komarci glavni prenosnici

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2022, 12:28

ZVANIČNO POTVRĐENA GROZNICA ZAPADNOG NILA U SRBIJI: Obolela žena iz Pančeva - komarci glavni prenosnici

Zaraženih komaraca, kao što smo objavili, pored Požarevca ima i u Pančevu i Beogradu

U Opštoj bolnici u Požarevcu hospitalizovana je žena (46) iz Nabrđa kod koje je identifikovan virus Zapadnog Nila, a koji se prenosi sa komaraca na čoveka. Ona je u dobrom opštem stanju i čeka se potvrda prisustva virusa i u drugom uzorku uzetom od iste osobe, objavljeno je na sajtu grada Požarevca.

Tim povodom, kao i na osnovu informacije o identifikovanju prisustva virusa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u jedinkama komaraca na području Nabrđa, Štab za vanredne situacije Grada Požarevca doneo je zaključak o preduzimanju mera na suzbijanju komaraca na teritoriji Grada Požarevca.

Večeras će biti sprovedena dezinsekcija na području Nabrđa, dok će u narednim danima tretman biti izvršen i na području čitave teritorije Grada Požarevca.

.

Komarci koji u sebi imaju virus Zapadnog Nila registrovani su još u junu mesecu.

Kako nam je juče rečeno u Zavodu za javno zdravlje u Pančevu, njih je Zavod za biocide i medicinsku ekologiju još 21. juna obavestio da na 4 lokacije u gradu imaju komarci ovaj virus.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.