ZVANIČNO OBJAVLJENO! Evo koliko će koštati ruska vakcina protiv korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020, 22:41

ZVANIČNO OBJAVLJENO! Evo koliko će koštati ruska vakcina protiv korone

Cena ruske vakcine protiv virusa korona za međunarodno tržište biće najmanje 10 dolara za dve doze, saopštio je predsednik borda direktora kompanije R-Farm Aleksej Repik.

- Ako govorimo o tržištu izvoza, cena će biti, prema našim procenama, najmanje 10 dolara za dve doze - rekao je Repik.

On je dodao da će prve serije verovatno biti skupe.

Vakcina će pojeftiniti kada njena proizvodnja dostigne dovoljan industrijski obim, zaključio je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Repik.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u utorak prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut "Gamaleja" zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije. Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško saopštio je da će se vakcina proizvoditi na dva mesta - u centru "Gamaleja" i u kompaniji "Binofarm". Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da je vakcina prošla sve neophodne testove i da formira stabilan imunitet.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkrivena cijena ruske vakcine protiv virusa korona

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2020, 08:18

Cijena ruske vakcine protiv korona virusa za međunarodno tržište biće u početku najmanje 10 dolara za dvije doze, rekao je predsjedavajući borda direktora kompanije R-Farm Aleksej Repik.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.