ZUKORLIĆEVI SKANDIRALI: RASIME, SRBINE!

Izvor: Kurir, 05.Sep.2010, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZUKORLIĆEVI SKANDIRALI: RASIME, SRBINE!

NOVI PAZAR - Traže autonomiju! Oko 1.500 vernika Islamske zajednice u Srbiji protestovalo je juče u Novom Pazaru zbog izgradnje obdaništa na zemljištu za koje tvrde da pripada toj verskoj zajednici.

NOVI PAZAR - Traže autonomiju!

Oko 1.500 vernika Islamske zajednice u Srbiji protestovalo je juče u Novom Pazaru zbog izgradnje obdaništa na zemljištu za koje tvrde da pripada toj verskoj zajednici.

Pošto su bili sprečeni da priđu parceli na kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se gradi vrtić, demonstranti su na policiju bacili nekoliko kamenica. Povređena su tri policajca. Okupljeni su tokom protesta uzvikivali „Rasime, Srbine“, „Suljo, Srbine“, kao i „Alah je najveći“.

Pre protesta održana je i vanredna sednica Sabora IZuS, na kojoj je upućen poziv Bošnjačkom nacionalnom saboru da ubrza pripreme za obnovu autonomije Sandžaka, kao i apel građanima Sandžaka da se solidarišu u građanskoj neposlušnosti.

S druge strane, ministar Ljajić izjavio je da ne isključuje mogućnost incidentnih situacija i zapaljive retorike muftije Muamera Zukorlića s ciljem prikupljanja jeftinih političkih poena.

- Zukorlić više i ne krije da želi vlast i da će u toj borbi koristiti apsolutno sva sredstva, i dozvoljena i nedozvoljena - rekao je Ljajić i dodao:

- Priča o autonomiji je priča za malu decu i upravo ima za cilj da se, u nedostatku realne politike, traži politički prostor na tom najekstremnijem polju koje su svi napustili.

(E. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.