ZUKORLIĆ KOČI ASFALTIRANJE ULICE U NOVOM PAZARU

Izvor: Kurir, 29.Sep.2010, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZUKORLIĆ KOČI ASFALTIRANJE ULICE U NOVOM PAZARU

NOVI PAZAR - Islamska zajednica u Srbiji (IZ) zatražila je danas od Gradske uprave Novog Pazara da pre nastavka asfaltiranja Nikšićke ulice definiše vlasnika dela trase i obešteti ga.

IZ tvrdi da je 80 od ukupno 280 metara trase Nikšićke ulica, na kojoj su pre nekoliko dana počeli pripremni radovi za asfaltiranje, vakufska imovina i traži adekvatnu nadoknadu ili razmenu zemljišta.

S druge strane, šef kabineta gradonačelnika Novog Pazara Mirsad Jusufović tvrdi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << lokalna samouprava nema nameru da zaustavi pripremne radove za asfaltiranje sporne ulice, jer ona postoji više od 30 godina.

"Najgore što može da se desi jeste to da taj deo ulice ostane neasfaltiran. Apelujem na sve koji mogu da utiču da radovi prođu bez problema, da zajedno nađemo rešenje, da završimo tu ulicu", rekao je Jusufović za radio Sto plus i dodao da je "ulica najveće opšte dobro koje može neko da ostavi za sobom".

S druge strane, potpredsednik Islamske zajednice u Srbiji Sead Šaćirović tvrdi da je na snazi kontinuirano satanizovanje ove zajednice na čelu s glavnim muftijom Muamerom Zukorlićem.

"Svima je jasno da je reč o vakufskoj imovini koju gradska uprava napada u cilju uništavanja i oduzimanja. Objavili su na lokalnoj televiziji da smo mi zaustavili radove, što nije tačno. Hoćemo da nam se Gradska uprava obrati i da se dogovorimo, da nađemo rešenje. Ne prejudiciriamo da li će to biti nadoknanada ili razmena zemlje, ali tražimo razgovore jer se radi o vakufskoj imovini", rekao je Šaćirović za radio Sto plus.

Prema njegovim rečima, cilj Islamske zajednice nije zaustavljanje asfaltiranja ulice, već da se ona radi po zakonskim regulativama, bez uzurpiranja vakufske imovine. Asfaltriranje Nikšićke ulice će se finansirati sredstvima opštine i Ministarstva za infrastrukturu, a vrednost investicije je šest i po miliona dinara.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Zukorlić koči asfaltiranje ulice

Izvor: Glas javnosti, 30.Sep.2010, 07:02

NOVI PAZAR - Islamska zajednica u Srbiji (IZ) zatražila je od Gradske uprave Novog Pazara da pre nastavka asfaltiranja Nikšićke ulice definiše vlasnika dela trase i obešteti ga. IZ tvrdi da je 80 od ukupno 280 metara trase Nikšićke ulica, na kojoj su pre nekoliko dana počeli pripremni radovi...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.