ZORICA ŽIVI SA 24.000 DINARA BEZ NOGE I DELA PLUĆNOG KRILA! Uprkos teškom životu, uvek je nasmejana, a OVO JE JEDINO ŠTO JOJ TREBA

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2023, 18:04

ZORICA ŽIVI SA 24.000 DINARA BEZ NOGE I DELA PLUĆNOG KRILA! Uprkos teškom životu, uvek je nasmejana, a OVO JE JEDINO ŠTO JOJ TREBA

Zorica Vučković iz sela Drajinac kod Svrljiga živi u nehumanim uslovima, u trošnoj kući, sa protezom na jednoj nozi i bez dela plućnog krila.

Jedini prihod je socijalna pomoć od 24 000 dinara, pa joj je neophodna pomoć. Ekipa Kurir TV ponovo je obišla Zoricu, u nadi da ćemo joj svi zajedno, makar malo ulepšati život.

Nakon prve posete u oktobru, četiri meseca kasnije novinarka Kurir TV Milena Antić zatekla ju je u istoj kući, staroj preko 80 godina, u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << joj je bolje nego u novoj, sagrađenoj uz pomoć opštine pre 10 godina jer se tamo pojavila vlaga.

Toplo joj je, kaže, zahvaljujući dobrim ljudima koji su se odazvali našim apelima i donirali novac, hranu i odeću.

- Prvo je stigao novac za drva, kupila sam šest metara drva i garderobu. Iz Paraćina mi je stigla zimnica, a posle toga i čizme. Sceštenik Mladen mi je doneo hranu i pomogao novčano - priča Zorica Vučković.

Ova mlada žena i pored sve muke ne skida osmeh s lica. Živi bez jedne noge i dela plućnog krila. Hranu kupuje na veresiju u obližnjoj prodavnici.

- Imam hranu, lakše mi je. Centar za socijalni rad mi je posle 6 meseci dao 3.000 dinara, pa imam da jedem. Hvala svima, ali fali mi još tri metra drva, minus 15 je, ima još do kraja zime - kaže Zorica.

Pomoć za Zoricu može se uplatiti na žiro račun BANKA POŠTANSKA ŠTEDIONICA 200 122235602 67 FILIJALA SVRLJIG ili je možete kontaktirati na broj telefona +38161/31-94-134.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.