Izvor: B92, 27.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZORAN ZIVKOVIC: PUCANO SA KOSOVA NA TERITORIJU MEDVEDJE

Savezni ministar unutrasnjih poslova, Zoran Zivkovic rekao je u izjavi za B-92 da su albanski teroristi u sredu ujutru dejstvovali po polozajima MUP-a, na teritoriji opstine Medvedja. "Od 9:50 h su pocele provokacije sa teritorija autonomne pokrajine Kosova i Metohije na policijske snage na teritoriji opstine Medvedja, na koje je pucano iz pesadijskog oruzja. Nasi policajci nisu ugrozeni - ta vatra nije precizna i nisu odgovorali na nju. To je prva provokacija na teritoriji opstina Medvedja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od kada je poceo incident upada nu kopnenu zonu. Do sada u ovoj opstini nije bilo incidenata".

Zivkovic je rekao da su o svemu obavestene snage KFOR-a. "U okolini Medvedje je svedski bataljon i njihovi predstavnici su upoznati sa svim detaljima", kaze ministar unutrasnjih polova Jugoslavije. "Zabrinut sam zbog toga sto se to ponavlja ali nisam zabrinut za sudbinu policajaca i vojnika niti nasih gradjana, jer su policijske snage u sasvim dobroj poziciji da mogu da sprece bilo kakvu aktivnost koja je uprta protiv bezbednosti ljudi i imovine na tom terenu", kaze Zivkovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.