ŽONGLIRANJE REČIMA NE DONOSI NIŠTA DOBRO Zaharova kritikovala jermensko rukovodstvo zbog poslednjih izjava: Često nude dvosmislene stavove

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2023, 11:29

"ŽONGLIRANJE REČIMA NE DONOSI NIŠTA DOBRO" Zaharova kritikovala jermensko rukovodstvo zbog poslednjih izjava: Često nude dvosmislene stavove

Reagovanje na poslednje izjave jermenskog rukovodstva.

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova osvrnula se na političke stavove jermenskih zvaničnika te je iskoristila priliku da kritikuje stav Jerevana povodom rešava situacije u Nagorno-Karabahu.

Na konferenciji za novinare u Moskvi, Zaharova je reagovala na opaske premijera Jermenije Nikola Pašinjana da je Moskva smanjila napore na rešavanju situacije u Nagorno-Karabahu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zbog rata u Ukrajini.

- Suočimo se sa istinom. Stvar je u tome da Baku i Jerevan moraju dosljedno da sprovode postignute sporazume. Sa naše strane, mi smo spremni da pomognemo, ali prioritet je implementacija koju su dogovorile strane - poručila je Zaharova.

Osim toga, Zaharova je rekla kako su Pašinjanove primedbe o mogućem povlačenju ruskih mirovnih snaga također nejasne.

- Da li je to želja gospodina Pašinjana? Ne razumem. O čemu on priča? Da li to želi? - pitala je Zaharova.

Poručila je i kako jermensko rukovodstvo često nudi dvosmislene stavove.

- Nažalost, često vidimo da predstavnici armenskog rukovodstva zauzimaju neke dvosmislene stavove o nizu ključnih pitanja i jako bih voljela da o ovom pitanju ne bude nejasnoća. Jer, žongliranje rečima ne donosi ništa dobro. Zbog toga, ovakvi pokušaji da se dovede u pitanje prisustvo mirovnih snaga postavljaju velika pitanja. Zašto se to radi? Osim toga, nakon što je rukovodstvo Armenije priznalo Nagorno-Karabah kao dio Azerbejdžana, bilo kakve tvrdnje protiv Rusije o nedostatku napora izgledaju dvostruko neprikladno - zaključila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.