Izvor: Blic, 19.Nov.2016, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZNALI DA TRUJU DECU, A NIŠTA NISU URADILI Proizvođač "juvitana" kašica upozoren zbog pesticida još PROŠLE GODINE

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" ustanovio je i prošle godine da 10 uzorkovanih proizvoda "Svislajona" za ishranu beba sadrži pesticide.

Ministarstvo zdravlja još prošle godine izdalo je upozorenje "Svislajonu" da obrati pažnju na količinu pesticida u hrani za bebe "Juvitana". U Ministarstvu zdravlja kažu za "Blic" da su uzorci njihovih kašica bili na graničnim vrednostima, te da zbog toga u 2015. nije izdat nalog za povlačenje.

- Proizvođaču >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su dostavljeni rezultati analize i izdata je preporuka da obrati pažnju na dalji tok proizvodnje. Međutim, redovnim monitoringom utvrđeno je da proizvođač nije poštovao zakonom propisane mere, jer su rezultati poslednjih analiza pokazali da u njihovim kašicama ima pesticida u količinama većim od dozvoljenih - kažu u Ministarstvu i dodaju da su odmah potom sporni proizvodi povučeni.

Pročitajte još

Papović: Potrebna stroža kontrola

Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača, apeluje na građane da se više informišu o hrani koju kupuju kako ne bi bili nasamareni. - Potrebna je stroža kontrola hrane, a ministarstva zdravlja i poljoprivrede treba više da se bave time. S druge strane potrošačima preostaje da kupuju samo kod proverenih proizvođača - kaže Papović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ministarstvo već upozoravalo Juvitanu na pesticide

Izvor: Radio 021, 19.Nov.2016

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" ustanovio je i prošle godine da 10 uzorkovanih proizvoda "Svislajona" za ishranu beba sadrži pesticide...Kako piše "Blic", Ministarstvo zdravlja je još prošle godine izdalo upozorenje "Svislajonu" da obrati pažnju na količinu pesticida u hrani...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.