ZNA SE KO ODLUČUJE O PITANJIMA CRKVE Vučić o odnosu sa SPC: To je jedna od najvažnijih institucija u našoj zemlji

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023, 14:24

"ZNA SE KO ODLUČUJE O PITANJIMA CRKVE" Vučić o odnosu sa SPC: To je jedna od najvažnijih institucija u našoj zemlji

Vučić ističe da je srpska crkva jedna od najvažnijih institucija u našoj zemlji - institucija od strateškog značaja za opstanak našeg naroda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, rekao da je Srbija sekularna država, i da se zna ko odlučuje o pitanjima koja se ne tiču crkve.

Na pitanje novinara koje se odnosilo na poslanicu patrijarha Porfirija, u kojoj piše da se iza rodno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osetljivog jezika krije borba protiv braka i porodice, predsednik je rekao da on nema pravo da ocenjuje niti njegovu svetost niti Vaskršnju poslanicu.

- Mi razgovaramo i sa patrijarhom, i sa Svetim Sinodom, neretko i sa Saborom srpske crkve, i trudimo se da uvek pronađemo ono što sam rekao, a to je najmanji zajednički imenitelj za rad i delatnost u budućnosti - rekao je predsednik.

- Mogu da vam navedem bezbroj mesta gde Srbi ne bi opstali bez srpske crkve. A da ulazim sada u svaki pojedinačni stav niti mogu niti hoću. Kod nas postoji princip sekularnosti, i zna se ko odlučuje o nekim drugim pitanjima - zaključio je predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.