ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA: Policajci STALI NA PUT KOLEGI koji nije postupao po dužnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2020, 17:13

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA: Policajci STALI NA PUT KOLEGI koji nije postupao po dužnosti

Odbrana ima pravo na žalbu

Policajac iz Odžaka M. S. osuđen je na kaznu od devet meseci kućnog zatvora i zabranu obavljanja delatnosti od dve godine nakon izvršenja kazne, jer je zloupotrebio službeni položaj.

M. S. je osuđen u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu jer od avgusta 2018. godine do oktobra 2018. godine kao zamenik komandira Policijskog odeljenja Ruski Krstur, nije izvršavao svoju dužnost privođenja D. G. po naredbi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << suda za izdržavanja kazne zatvora od pet godina na koju je D. G. osuđen.

On je naprotiv, obaveštavao D. G. o naredbi za njegovo dovođenje, pa mu je, prema stavu suda "time pribavio korist u vidu neprivođenja".

D.G. je uhapšen 22.oktobra 2018. godine u Kikindi prilikom pokušaja izvršenja drugog krivičnog dela.

Ova presuda je prvostepena i nju odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu, navodi se u saopštenju novosadskog Višeg suda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.