ZLOUPOTREBA Kampanja kroz pozdrave i čestitke u izvedbi Baje Malog Knindže

Izvor: Blic, 15.Apr.2016, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLOUPOTREBA Kampanja kroz pozdrave i čestitke u izvedbi Baje Malog Knindže

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Novosadska novinarska škola (NNŠ) uputili su danas inspektoru Vladanu Krstinu, prijavu protiv piratske stanice Radio Grmeč, jer je primećeno da ona aktivno učestvuje u predizbornoj kampanji.

Krstin je inspektor u Odseku za inspekcijski nadzor u oblasti elektronskih komunikacije u okviru Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je zaduženo za piratske stanice, a kako je navedeno u prijavi NDNV i NNŠ, jedini sadržaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovog radija su želje, čestitke i pozdravi, uz muzičke blokove, kroz koje se reklamira jedna stranka.

Tokom 2016. stanica se aktivno uključila u predizbornu kampanju pokreta Drina–Dinara–Dunav iz Novog Sada i njihove liste "Narodni pokret Drina–Dinara–Dunav-Tomislav Bokan" za novosadski parlament.

"Kampanju reklamiraju kroz pozdrave, želje i budilice koje izvodi Baja Mali Knindža, a koji su posvećeni isključivo Pokretu 3D, kandidovanom za novosadski parlament", piše u saopštenju.

Dodaje se da Radio Grmeč program emituje na frekvenciji 96,9 Mhz i na listi piratskih stanica se nalazi još od 2014. godine.

NDNV i NNŠ zartažili su hitno rešavanje ovog slučaja "proaktivnim pristupom", kako bi se sprečile dalje zloupotrebe i kršenje Zakona o radiodifuziji i Pravilnika o obavezama pružalaca medijskih usluga tokom predizborne kampanje, ali i profesionalnih normi novinarstva.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NDNV i NNŠ:Piratska kampanja Radio Grmeča

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2016

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Novosadska novinarska škola (NNŠ) uputili su danas inspektoru Vladanu Krstinu, prijavu protiv piratske stanice Radio Grmeč, jer je primećeno da ona aktivno učestvuje u predizbornoj kampanji...Krstin je inspektor u Odseku za inspekcijski nadzor u oblasti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.