ZLOČINCI: 11 specijalaca ROSU optuženo za nasilje nad Srbima

Izvor: Kurir, 12.Dec.2013, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLOČINCI: 11 specijalaca ROSU optuženo za nasilje nad Srbima

Optužnica se odnosi na nasilje koje je njih jedanaestoro izvršilo nad desetoro srpskih pritvorenika, 8. januara 2013. godine, koje su pripadnici "ROSU" uhapsili 7. januara, na dan pravoslavnog Božića, i zadržali preko noći u Pritvorskom centru u Prištini

PRIŠTINA - Međunarodni tužilac iz Osnovnog tužilaštva danas je podigao optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini protiv jedanaestoro pripadnika kosovske policije, jedinice za specijalne operacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "ROSU".

Kako se u saopštenju Euleksa navodi, osumnjičeni se terete za loše postupanje u toku vršenja službene dužnosti ili javnih ovlašćenja, a tačke optužnice se odnose na navodno nasilje koje je njih jedanaestoro izvršilo nad desetoro srpskih pritvorenika, 8. januara 2013. godine.

U saopštenju se dodaje da su ih pripadnici "ROSU" uhapsili 7. januara, na dan pravoslavnog Božića, i zadržali preko noći u Pritvorskom centru u Prištini, a pustili ih sutradan na slobodu nakon pretresa pred Sudom za prekršaje u Prištini.

"Navodno nasilje je izvršeno dok su ih pripadnici KP pratili od Jedinice za specijalne operacije iz Pritvorskog centra do Suda za prekršaje i u Sudu za prekršaje" rečeno je u saopštenju.

Istragu je vodio zajednički tim sastavljen od istražitelja Policijskog inspektorata Kosova i Euleksove policije, predvođen međunarodnim tužiocem iz Osnovnog tužilaštva, precizira se u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.