Izvor: S media, 12.Apr.2013, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLATO, SREĆAN PUT: Tijana otputovala za Hjuston po novo srce!

Osmogodišnja Tijana Ognjanović otputovala je jutros u Hjuston specijalizovanim medicinskim letom avio komapnije "Oranž Avijejšn", potvrđeno je S media portalu u Fondaciji princeze Katarine Karađorđević.

Zdravstveno stanje male Tijane zahteva prevoz specijalnom medicinskom avio kompanijom koja će, osim neophodne medicinske opreme unutar samog aviona i medicinskog osoblja, leteti na "nivou mora", što iznosi 3.000 metara.

Devojčica koja je ujedinila >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << čitavu Srbiju otišla je u Hjuston u pratnji svoje majke Jelene Ognjanović i kardiologa iz Instituta za majku i dete dr Sergeja Prijića. Po dolasku na Dečju kliniku, biće joj uradjena neophodna medicinska dijagnostika, a potom je čeka transplantacija srca.

Kakko je za S media portal izjavila njena majka Jelena, nije poznato da li će devojčica dobiti srce u prvim nedeljama boravka u Hjustonu ili će morati da čeka donora duže vreme.

Bitka duga šest godina

Poslednjih šest godina porodica Ognjanović prolazila je kroz pravu golgotu, otkako su saznali da Tijana boluje od neizlečive bolesti srca i da bi mogla da preživi jedino ako ode na transplantaciju.

Na nagovor prijatelja, u septembru prošle godine Ognjanovići su se obratili javnosti, zatraživši pomoć. Srbi iz svih krajeva sveta uplaćivali su donacije, a princeza Katarina Karađorđević je uspela da ubedi menadžment klinike da spuste cenu sa milion dolara na 710.000 dolara za operaciju koju će izvesti tim kardio-hirurga kojim će rukovoditi čuveni profesor Debejki.

U akciju prikupljanja novca uključili su se svi - od Nebojšinih kolega iz MUP-a Srbije (koje je na donaciju podstakao ministar Ivica Dačić), preko svih ljudi dobre volje - pojedinaca, ali i preko škola, privatnih i državnih firmi, marketinških agencija... Svi ujedinjeni da Tijana što pre odleti u Hjuston i dobije novu šansu za život.

Porodici Ognjanović S media portal i Radio S žele srećan put, a Tijani uspešnu operaciju i da nam se što pre vrati!

(S media)

Foto: www.tijanaognjanovic.com

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.