ZLATARA MAJDANPEK NEĆE OTIĆI U STEČAJ

Izvor: Kurir, 24.Maj.2010, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLATARA MAJDANPEK NEĆE OTIĆI U STEČAJ

MAJDANPEK - Zlatara Majdanpek, za koju u tri navrata nije bilo zainteresovanih kupaca, neće otići u stečaj, izjavio je direktor Sektora za komunikacije u Agenciji za privatizaciju Dušan Balanović.

"Pokušaćemo da za Zlataru nađemo kupca i sasvim je izvesno da neće otići u stečaj", rekao je Balanović novinarima.

Imovina Zlatare Majdanpek ponuđena je na prodaju 21. maja po početnoj ceni od 4,73 miliona evra, ali ni u trećem pokušaju nije bilo zainteresovanih kupaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ova firma je nekada poslovala u sklopu Industrije prerade metala (IPM) iz sastava Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Industrije prerade metala je 2006. godine prodata francuskoj firmi "SCM Rene Aumas", koja je ipak odustala od transakcije.

Zlataru je potom na aukciji kupila slovenačka firma "Laser Bled" po ceni od 4,6 miliona evra, ali je i taj ugovor raskinut zbog neizmirenih obaveza iz kupoprodajnog ugovora.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.