Izvor: B92, 10.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZIZIC O VLADI I LABUSU

Savezni premijer u ostavci Zoran Zizic izjavio je da nece ucestvovati u buducoj Saveznoj vladi. On je u izjavi za B92 rekao da ostaje pri svojoj odluci, te da upravljanje Saveznom vladom sada prepusta drugima. 'Ostavku na mesto premijera podneo sam pre par dana i to zbog toga sto je Vlada Srbije pogazila savezni Ustav, preuzela sudsku blast i pogazila temelje podele vlasti. To je bila moja teska, ozbiljna i odgovorna odluka i ja pri njoj ostajem. Mislim da ce to doprineti jacanju savezne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drzave, savezna drzava se ne miri s tim i ja mislim da je onda logicno da neko drugi preuzme taj posao', rekao je Zizic.

Reagujuci na pismo Miroljuba Labusa, posebno na predlog da prezme njegov posao, Zizic je za B92 rekao da 'Labus nije radio umesto njega, nego za njega, buduci da je radio ono sto mu je on kao sef odredio da radi, odnosno ono sto mu je odredila Vlada'. 'On je radio na administrativno-finansijskim poslovima nase zemlje i ukljucenju u medjunarodne institucije. Taj posao je radio na jedan relativno korektan nacin, a nasi gradjani ce najbolje odrediti koliko je to dobro radjeno. Labus vuce malo nervozne poteze jer umesto da to kaze na sednici Vlade, pa da dobije odmor, on s tim ide u novine, sto mozda i govori da mu je odmor i potreban', zakljucio je Zizic, javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.