ŽIVOT POBEĐUJE SVE: Ostala sam bez kuće, ali sam na svet donelu bebu!

Izvor: Kurir, 22.Maj.2014, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽIVOT POBEĐUJE SVE: Ostala sam bez kuće, ali sam na svet donelu bebu!

Od kuće nema ništa, a videćemo šta ćemo dalje. Važno je da smo svi dobro, poručuje kroz osmeh mlada mama

BEOGRAD - Dok je voda u Obrenovcu nosila sve pred sobom, u Ginekološko akušerskoj bolnici Narodni front u Beogradu rodile su se tri bebe čije su mame evakuisane iz tog područja.

U bolnicu je, od početka poplava, iz ugroženih naselja kod Obrenovca primeljeno oko 30 trudnica, a do sada su se  tri porodile.

Jedna od njih je i osamnaestogodišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Mileva Stanković iz sela Zabrežje koja je u poplavama izgubila kuću, ali je juče na svet donela zdravu bebu.

Ona kaže da je od vode sa svojim jednoipogodišnjim sinom, suprugom i bakom, prvo pobegla u manje ugrožen deo sela, nakon čega je, kako kaže, dobila prve bolove.

"Zvali smo Hitnu pomoć i po nas su čamcem došli spasioci. Sina je 'zakačila' voda i on se veoma istraumirao. Nekako smo došli do hotela odakle nas je Hitna pomoć odvezla do Banovaca", priča Mileva. Ona, kako kaže, ne želi ni da se seća šta joj je prolazilo kroz glavu kad je trebalo da uđe u čamac u prljavoj vodi, u osmom mesecu trudnoće i sa jednoipogodišnjim sinom, samo govori o tome koliko je bila uplašena za svoju decu.

"To je bila katastrofa, toliko vode na sve strane, gledaš kako se kuća potapa i nestaje", priča Mileva. Kako kaže, trudovi su počeli čim je stigla u Beograd, a zdravu bebu rodila je 21. maja.

"Srećna sam zbog bebe, ali ne mogu da kažem da sam dobro. Ali se trudim da zaboravim kroz šta sam prošla", rekla je Mileva. Ona će, kaže, tek videti "kuda i šta dalje".

"Moja kuća je srušena, od kuće nema ništa, a videćemo šta ćemo dalje. Važno je da smo svi dobro", poručuje kroz osmeh ova mlada mama.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.