ŽIVI BEZ LOBANJE!

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 19.Avg.2010, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽIVI BEZ LOBANJE!

 

Kajlu Džonsonu (25) lekari izvadili kosti glave i stavili ih u zamrzivač, pošto mu je mozak otekao posle stravičnog udesa na skejtbordu
SOLT LEJK SITI - Lekari su bili sigurni: Kajl Džonson nema nikakve šanse da preživi.

Ovaj 25-godišnjak je pre tri meseca pao sa skejtborda pri brzini od 50 kilometara na sat i slomio lobanju na 10 mesta!

- Male su šanse da će preživeti. Lobanja mu je pukla na nekoliko mesta. Nažalost, mozak mu je strašno >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << otekao - rekao je tada hirurg koji je trebalo da ga operiše.

Lekari su tada posegnuli za poslednjim mogućim rešenjem: odlučili su da mu izvade i levu i desnu stranu lobanje, kako bi otekli mozak mogao da se proširi bez posledica, i da mu, kad otok prođe, vrate lobanju na mesto. Na iznenađenje gotovo cele svetske lekarske javnosti, operacija je u potpunosti uspela.

Lekari su izvađenu lobanju spojili mikrozavrtnjima i stavili je u zamrzivač, a posle tri nedelje, kad je mozak postao normalne veličine, vratili su je tamo gde joj je mesto.

Ono što je još neverovatnije je činjenica da Kajl gotovo da i nije imao posledica od stravične nesreće: normalno hoda, normalno govori, a već planira vožnju snoubordom.

- Jedno je sigurno: od sada uvek nosim kacigu! - rekao je Kajl kada su ga pustili iz bolnice.
 
Izvor:Kurir

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.