ZGRADA VIŠEG SUDA U PODGORICI POD OPSADOM POLICIJE: Danas pada odluka o pritvoru za Kašćelana i ostale Kavčane

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021, 12:00

ZGRADA VIŠEG SUDA U PODGORICI POD OPSADOM POLICIJE: Danas pada odluka o pritvoru za Kašćelana i ostale Kavčane

Sudija podgoričkog Višeg suda danas će odlučiti o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva da u pritvor pošalje Slobodana Kašćelana i uhapšene članove kavačkog kriminalnog klana.

Zgrada Višeg suda pod policijskom je opsadom.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva, pre tri dana uhapšeni su Kašćelan (58), njegov telohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima.

Oni su osumnjičeni da su, kao deo kriminalne grupu koju su navodno formirali Kotorani Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39), krivi za ubistvo Podgoričanina i još jedan pokušaj ubistva.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bekstvu - Zvicera, Živkovića, Vujotića, Srđe Juriševića (39) koji je takođe Kašćelanov telohranitelj, Kotorana Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39), Podgoričanina Aleksandra Dragićevića (35) i Zdravka Perunovića (45) iz Nikšića, koji je od ranije u spuškom zatvoru.

Pomoćnik direktora Uprave policije i rukovodilac Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) Dejan Knežević, juče je na konferenciji za medije kazao da su za odbeglima raspisane nacionalne poternice i najavio da će uskoro biti raspisana međunarodna poternica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas odluka o pritvoru Kašćelana; zgrada suda pod opsadom

Izvor: B92, 23.Apr.2021

Podgorica -- Zgrada Višeg suda, u kojem se danas odlučuje o pritvoru vođi "kavačkog" kriminalnog klana Slobodanu Kašćelanu, pod policijskom je opsadom, pišu Vijesti...U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva pre tri dana uhapšeni su Kašćelan (58), njegov...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.