ZG: Misa za Pavelića, obožavatelji u crnim majicama

Izvor: B92, 28.Dec.2016, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZG: Misa za Pavelića, "obožavatelji" u crnim majicama

Zagreb -- U zagrebačkoj bazilici Srca Isusovog održana je, kao i prethodnih godina, misa zadužnica za ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

Misa se održava svake godine u decembru povodom godišnjice Pavelićeve smrti.

Kako piše “Jutarnji list”, ove godine na misu je došla nekolicina poštovatelja lika i dela čelnika fašističke NDH, a neki od njih su fotografima pozirali odeveni u crne majice na kojima se isticalo veliko slovo 'U', ali u rečenici 'Ja sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U povlaštenoj mirovini'.

Na mestu događaja viđeno je i nekoliko policijskih vozila, ali zasad nije poznato ima li uhapšenih Pavelićevih obožavatelja, navodi “Jutarnji”.

Za razliku od prošle godine, kada je u Palmotićevu došla i skupina demonstranata protiv održavanja mise, ove godine nije ih bilo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.