ŽESTOKO PREPUCAVANJE BAJDENA I MAĐARA: Američki predsednik ISPROZIVAO Orbana, reagovala Budimpešta

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 19:32

ŽESTOKO PREPUCAVANJE BAJDENA I MAĐARA: Američki predsednik ISPROZIVAO Orbana, reagovala Budimpešta

Stigao odgovor

Mađarsko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je američkog ambasadora Dejvida Presmana u znak protesta zbog izjave predsednika SAD Džozefa Bajdena da mađarski premijer Viktor Orban "želi diktaturu", saopštio je danas šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

- Mi nismo dužni da trpimo takve laži ni od koga, čak i ako je ta osoba predsednik Sjedinjenih Država - rekao je Sijarto na brifingu za novinare, prenosi Rojters.

Orban >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je tokom vikenda bio u poseti Sjedinjenim Državama, gde se sastao sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom, nakon čega je poručio da je Tramp "predsednik mira". Dodao je da u svetu trenutno ne bi bilo rata da je Tramp i dalje predsednik SAD. Komentarišući Orbanov sastanak sa Trampom, Bajden je rekao da je:

- Orban otvoreno izjavio da ne misli da demokratija funkcioniše. On traži diktaturu.

Izvor: Srbija Danas/Mondo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NISMO DUŽNI DA TRPIMO LAŽI, ČAK I AKO JE TA OSOBA PREDSEDNIK SAD" Bajdenovi komentari na Orbanovu izjavu izazvali bes mađarskih zvaničnika

Izvor: Blic, 12.Mar.2024

Mađarska je pozvala američkog ambasadora kako bi uložila protest zbog komentara predsjednika Džozefa Bajdena da mađarski premijer Viktor Orban želi diktaturu, rekao je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.