ŽESTOKE ULIČNE BORBE IZMEĐU HAMASA I IZRAELSKIH SNAGA: U OVOM delu Gaze se tuku bez milosti, pogledajte kako IDF diže u vazduh TUNELE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2023, 22:11

ŽESTOKE ULIČNE BORBE IZMEĐU HAMASA I IZRAELSKIH SNAGA: U OVOM delu Gaze se tuku bez milosti, pogledajte kako IDF diže u vazduh TUNELE (VIDEO)

Sve pekare u severnom i južnom delu Gaze potpuno prestale sa radom

Hamasove Brigade Al-Kasam javile su da su spremne da oslobode strane taoce, ali da situacija na terenu sprečava da to i izvedu do kraja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Gazi saopštilo je da su sve pekare severnom i južnom delu Gaze potpuno prestale sa radom zbog bombardovanja nekih od njih i nedostatka brašna i goriva u drugima. Novi izraelski napadi izvršeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su na više oblasti u Pojasu Gaze.

Ulične borbe između palestinskih boraca i izraelskih oružanih snaga koje prodiru severno i južno od grada Gaze postaju sve intenzivniji i nasilniji. Palestinski izvori izveštavaju o teškim borbama na terenu u blizini Sportskog kluba Prijateljstvo, u kampu Šati u Gazi.

Heavy clashes are taking place between Gazan armed groups and the Israeli army around the Al-Shati camp in the northwest of Gaza. pic.twitter.com/MO7gSN3VQZ

— Levent Kemal (@leventkemaI) November 7, 2023

Jedna žena je poginula, a nekoliko ljudi je povređeno u izraelskom bombardovanju kada je pogođena kuća u kampu Džabalija u severnom delu Pojasa Gaze.

Vojnici iz jedinice Jahalom, 551. brigade i jedinice Okec locirali su i uništili brojne Hamasove tunele ispod Bejt Hanuna u severnoj Gazi, saopštila je izraelska vojska.

Soldiers from the Yahalom Unit, the 551st Brigade, and the Oketz Unit located and destroyed a number of Hamas tunnels running under Beit Hanoun in northern Gaza, the IDF announced. pic.twitter.com/NedKVuMZq1

— Moshe Schwartz (@YWNReporter) November 7, 2023

U međuvremenu, izraelske snage su bombardovale poljoprivredno gazdinstvo u oblasti Al-Satar al-Garbi u Kan Junisu. Izvršeno je više napada na ovaj grad. Prijavljeno je više žrtava u novom izraelskom bombardovanju kuće u Deir al-Balahu.

Prva grupa Kanađana evakuisana je iz pojasa Gaze u Egipat, dok je Pariz najavio evakuaciju više od 100 Francuza iz Pojasa Gaze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.