ŽESTOKA BITKA RIBARA SA OPASNOM AJKULOM TRAJALA CEO SAT: Kamera je zabeležila zastrašujuće trenutke! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 18:03

ŽESTOKA BITKA RIBARA SA OPASNOM AJKULOM TRAJALA CEO SAT: Kamera je zabeležila zastrašujuće trenutke! (VIDEO)

Šta biste vi radili u takvoj situaciji?

Jedan ribar je vodio žestoku borbu sa opasnom ajkulom od tri metra, teškom 500 kilograma. Bitka je trajala celih sat vremena blizu britanske obale.

Kevin Finč se borio sa ogromnom ajkulom sat vremena pre nego što ju je namotao blizu svog čamca radi merenja. Morska zver se bacala u vodi nakon što je zagrizla skušu na mamcu. Ribar je uhvatio masivnu ajkulu tešku 500 kg tik uz obalu Kornvola.

Kevin Finč >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (30) je putovao do Kornvola od svoje kuće u Kentu kako bi se uputio u ribolov, a veliki ulov dobio je samo nakon sat vremena putovanja.

Teško da je znao da je to bila atlantska psina (kučina), blizak rođak velike bele ajkule. Čovek je namotao ogromnog predatora čim mu se mamac sa skušom zategao na oko 300 metara od njegovog čamca.

Na snimku njegovog prijatelja vidi se da je Kevin bio usplahiren od radosti kada je shvatio kolika je morska zver. Ajkula kučina se bacakala u vodi i pokušavala da se reši udice na čeljustima. U trenutku kada se izvrnula naopako, otkrila je zube oštre poput britve.

- To je velika riba. Velika, velika riba, ljuta, ljuta ajkula, vau! - uzviknuo je Kevin.

Bio je zapanjen veličinom ajkule i izvršio je merenja, a onda je otkrio da je dugačka oko tri metra i imala je širinu od 2,5 metra, dajući joj težinu od 500 kg.

- Kad sam to učinio, bilo je to kao da se palicom borim protiv kamiona. Borio sam se protiv nje sat vremena. Bila je to borba čoveka sa zveri ili u ovom slučaju čovek koji jede ajkulu.

- Kad sam je odvezao uz bok čamca, borila se velikim čeljustima. Nisam mogao da verujem svojoj sreći. Posle sam imao dobio ogroman osećaj postignuća. Još uvek me bole ruke i imam bol u leđima od toga.

Kevin je kasnije otkačio ajkulu i pustio je nazad u more. Najveća atlantska psina (kučina) ikada uhvaćena u blizini Velike Britanije bila je čudovište od 507 kilograma koje je 1993. godine na ostrvu Orkni uhvatio ribar Kris Benet.

Potencijalne ribe rekorderi moraju se izvagati na kopnu da bi ih Britanski odbor za ribe smatrao zvaničnim rekordom, što znači da moraju biti ubijene.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.