ŽEŠĆI BOLESNICI: Na bolovanju svaki drugi zaposlen kod Kori Udovički i Dušana Vujovića

Izvor: Kurir, 17.Jan.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽEŠĆI BOLESNICI: Na bolovanju svaki drugi zaposlen kod Kori Udovički i Dušana Vujovića

Najlošijeg zdravlja su u ministarstvima finansija i državne uprave, dok su zdravi ko dren samo u kancelariji Velimira Ilića

BEOGRAD - U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, koje je formirano u aprilu prošle godine, od 85 zaposlenih na bolovanje je išlo čak 49, i to u ukupnom trajanju od 1.627 dana.

Ovo „mlado“ ministarstvo ima i sedam porodilja koje su na bolovanju ukupno 522 dana.

U Ministarstvu finansija 151 radnik bolovao je čak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 5.507 dana. Tako ispada da je svaki drugi zaposleni u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvu finansija, s Kori Udovički i Dušanom Vujovićem na čelu, koristio bolovanje u 2014. godini. Bolešljivi su bili i u ministarstvima pravde i kulture, koje vode Nikola Selaković i Ivan Tasovac, gde je svaki treći, odnosno četvrti radnik uzimao slobodne dane zbog bolesti.

Šta oni kriju

MINISTARSTVA BEZ ODGOVORA

Odgovore na pitanja koliko je radnika koristilo bolovanje tokom 2014. godine i koliko dugo je ukupno bilo na bolovanju, nismo dobili od Ministarstva unutrašnjih poslova, ministarstva privrede, rudarstva i energetike, odbrane, rada i zapošljavanja, omladine i sporta, kao ni Kancelarije za evropske integracije.

Ministarka Kori Udovički i ministar Dušan Vujović nisu želeli da komentarišu bolovanja svojih zaposlenih. Velimir Ilić nije odgovarao na pozive i SMS poruke.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.