ŽENA ZA PRIMER! Doktorka Slađana UZELA ODMOR pa otišla u Novi Pazar da pomaže kolegama u borbi sa koronom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 16:59

ŽENA ZA PRIMER! Doktorka Slađana UZELA ODMOR pa otišla u Novi Pazar da pomaže kolegama u borbi sa koronom (FOTO)

"Ja ću svoj odmor da koristim kako želim"

Korona virus i dalje besni i priprema nove juriše na ceo svet, pa oni koji su prvi na udaru, medicinski radnici, pod stalnim su rizikom. Dok su neki ostali u svojim bolnicama radeći posao koji i inače rade, ima i onih koji se dobrovoljno prijavljuju i odlaze u žarišta, a dokaz za to je doktorka Slađana Petrović Ćika iz Kraljeva.

U nadi da će da unese barem malo nade i vere među ljude u ovim sumornim vremenima, Slađanina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ćerka Bogdana odlučila je da sa svojim pratiocima na društvenim mrežama podeli hrabar gest njene majke koja radi u Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu.

Slađana, specijalista anesteziologije sa reanimatologijom, odlučila je da se pridruži svojim kolegama u nemilosrdnoj borbi i ode u jedno od najvećih žarišta korona virusa u našoj zemlji - Novi Pazar. Iako se već ranije dobrovoljno prijavljivala da ode tamo, to nije bilo moguće, pa je vođena Hipokratovom zakletvom, umesto strahom, uzela godišnji odmor i juče se pridružila pazarskim kolegama.

- Ja ću svoj odmor da koristim kako želim - rekla je hrabra doktorka.

- Zbog organizacije službe u kojoj već radi nije bilo mogućnosti da ode, a prijavljivala se i za Beograd i za Kragujevac i za Novi Pazar. Kada su se stekli uslovi, ona nije pozvana. Onda je rešila da uzme godišnji odmor i sama na svoju ruku ode u pomoć našim, pre svega, prijateljima, a onda i kolegama. Ona je još dok sam ja bila u osnovnoj školi dežurala po 48 sati preko vikenda u Novom Pazaru, jer su bili u deficitu sa anesteziolozima i tada je ona, a i cela naša porodica stekla prijatelje za ceo život. Nije mogla da dozvoli da se bore sami. Otišla je u pomoć svojim koleginicama iz Kraljeva dr Tatjani Petrović i dr Oliveri Šiljkovic koje su isto anesteziolozi - kaže njena ćerka Bogdana Ćika, takođe, lekar.

Oni koji poznaju doktorku Slađanu znaju da reč "strah" ne postoji u njenom rečniku, pa je, kako naš narod kaže, išla glavom tamo gde drugi ne bi mogli nogom, te ih nije iznenadio ovaj gest doktorke.

Spremite telo za BORBU PROTIV KORONA VIRUSA: Ovo su najefikasniji načini za podizanje imuniteta i jačanje organizma (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.