ŽENA PREŽIVELA UDAR GROMA OD 950 VOLTI! Cipele su možda bile glavni razlog što je živa?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 12:46

ŽENA PREŽIVELA UDAR GROMA OD 950 VOLTI! Cipele su možda bile glavni razlog što je živa?!

GRom je spržio je njene živce, istopio joj sat na ruci i zaustavio kucanje njenog srca...

Humanitarna radnica, koja je preživela udar groma od 950 miliona volti, koji se dogodio nasuprot Bele kuće, u kojem su poginule još tri osobe, progovorila je o svojim užasnim povredama i njenom postepenom putu ka oporavku.

Amber Eskudero-Kontostatis (28), bila je u Vašingtonu za svoj rođendan kada je za pola sekunde šest munja pogodilo mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na kojem je stajala.

U ovom čudnom vremenskom "incidentu" poginuli su Bruks Lamberson (29), potpredsednik Siti nacionalne banke, Džejms (76) i Dona Miler (75), koji su bili u poseti prestonici povodom 56. godišnjice braka, dok se grupa skrivala ispod drveta od letnje oluje.

Incident koji se dogodio 4. avgusta prošle godine spržio je Amberine živce, istopio joj sat na ruci i zaustavio kucanje njenog srca. 

Amber je rekla da se tuširala ​​tri sata kako bi ublažila svoje rane, ali da je sve vreme vrištala od bolova.

Svi su bili optimisti. Ali samo želim da znam da li su moji živci mrtvi, kao, zaista mrtvi. Kao da li će mi se vratiti osećaj u njima. Postoji li način da se to testira? - rekla je ona.

Kada su radnici Hitne pomoći počeli da je reanimiraju, Amber se probudila, stisla ruku jedne medicinske sestre i ponovo "umrla" na 13 minuta.

- Šta god da mi se dešava u životu, koliko god da me bolelo telo, trudim se da se držim činjenice da sam srećnica. Ona koja uopšte oseća bilo šta. Nije se dogodilo čudo, jednostavno sam preživela jer su dobri ljudi, potpuni stranci, trčali usred oluje da me spasu - rekla je Amber.

Amber je rekla da je njen bol bio toliki da je prvih nedelja, nakon udara groma, provodila sate vrišteći, ali je bila "zahvalna" što je preživela.

 Još uvek nema osećaj od donjeg dela leđa do gornjeg dela butine i ne može da oseti kuda joj idu noge.

Njen iPad, koji je tokom udarca bio pored njenog stomaka, eksplodirao je, izazvavši teške opekotine na tom delu njenog tela.

Prošle godine je rekla da misli da su njene cipele možda bile glavni razlog što je živa jer su to bile sandale sa platformom sa velikim gumenim đonom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.