ZEMUNSKA BOLNICA POSTAJE KOVID CENTAR: Sprema se i Banjica, VMA će primati CIVILE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2020, 11:22

ZEMUNSKA BOLNICA POSTAJE KOVID CENTAR: Sprema se i "Banjica", VMA će primati CIVILE!

Dodatno širenje kapaciteta ako bude bilo potrebe.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je jutros sastanak sa direktorima bolnica u Srbiji i kako se saznaje Zemunska bolnica postaje kovid bolnica, a imaće i trijažni centar kao što ima i KBC Bežanijska kosa koja je već u kovid sistemu.

Za vikend će se spremiti i Institut za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica", koja bi trebalo da postane kovid od ponedeljka ukoliko bude bilo potrebe za tim.

Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bude bilo potrebe od sledeće nedelje će se uključiti i bolnice u Požarevcu, Smederevu, Smedersvkoj Palanci i Aranđelovcu.

Na sastanku je dogovoreno da ceo Klinički centar Srbije postaje Urgentni centar i radiće sa hitnim slučajevima i osobama koje imaju malignitete, dok će VMA biti dežurno za civilno zdravstvo svaki dan.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će večeras tokom gostovanja na RTS objaviti nove oštre mere za Beograd zbog krajnje nepovoljne epidemiološke situacije.

Prema najnovijim podacima, od ukupnog broja testiranih u Srbiji u poslednja 24 sata, više od 80 odsto zaraženih je iz Beograda.

Zbog toga će predsednik Vučić večeras, nakon sastanka Kriznog štaba, objaviti konačnu odluku struke o novim rigoroznim merama za suzbijanje epidemije u glavnom gradu.

Razmišlja se o ponovnom uvođenju policijskog časa u večernjim časovima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zemunska bolnica ponovo u KOVID REŽIMU rada, KCS postaje Urgentni, VMA prima civile

Izvor: Blic, 02.Jul.2020

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je jutros sastanak sa direktorima bolnica u Srbiji na kojem je odlučeno da Zemunska bolnica postaje kovid, a imaće i trijažni centar kao što ima i KBC Bežanijska kosa, koja je već u kovid sistemu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.