Izvor: B92, 15.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZEMLJOTRES U SIREM REGIONU LAZAREVCA

Aparati Republickog seizmoloskog zavoda registrovali su u cetvrtak oko 20 casova zemljotres umerene jacine, 45 kilometara jugozapadno od Beograda, izjavila je za B92 Slavica Radovanovic iz Seizmoloskog zavoda Srbije. Ona je dodala da za sada nema informacija o mogucim posledicama zemljotresa.

'Magnituda potresa je 4, 3 jedinice Rihterove skale, a prema obliku zapisa mozemo pretpostaviti da je dubina hipocentra bila veca, pa se stoga u epicentralnoj oblasti ovog zemljotresa ocekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << intenzitet od 5 do 6 stepeni po Merkalijevoj skali. Na zalost Republicki seizmoloski zavod nije opremljen za davanje urgentnih informacija o tacnom polozaju epicentra, pa za sada mozemo samo da kazemo samo da se zemljotres dogodio u sirem regionu Lazarevca. U Beogradu je zemljotres bio jacine od 3 do 4 stepena po Merkalijevoj skali', rekla je Slavica Radovanovic za B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.