ZEMLJI KOJA JE U GROTLU KORONE, SADA PRETI NOVA OPASNOST: Masovna evakuacija, približava se tajfun! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2020, 01:38

ZEMLJI KOJA JE U GROTLU KORONE, SADA PRETI NOVA OPASNOST: Masovna evakuacija, približava se tajfun! (FOTO)

Lokalni zvaničnici otkazali su lučke operacije i zabranili ribarima plovidbu

Zvaničnici Filipina naredili su evakuaciju hiljada stanovnika sa južnog dela ostrva Luzon dok se najjači tajfun ove godine približava obali Filipina.

Tajfun Goni (lokalno poznat i kao Roli), oluja je pete kategorije. Kreće se brzinom od 215 kilometara na sat sa konstantnim vetrovima i udarima koji mogu dostići brzinu i od 265 kilometara na sat. To je najjači tajfun koji bi mogao da pogodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Filipine, otkako je tajfun Haijan ubio više od 6.300 ljudi u novembru 2013. godine.

.

Super typhoon #Goni making landfall in #Catanduanes island in the #Philippines a few hours ago with estimated winds exceeding 310km/h.

If that verifies #Goni will be the most powerful tropical cyclone on record to make landfall in recent world history. pic.twitter.com/s7shyX2HgI

— Georgios Papavasileiou (@PapavasileiouWX) October 31, 2020

Vlasti se suočavaju sa još jednom preprekom jer je u centrima za evakuaciju potrebno da uvedu mere protiv korona virusa, što se posebno odnosi na fizičnu distancu, kako bi se sprečilo širenje smrtonosnog virusa. Filipini su na drugom su mestu po broju zaraženih u jugoistočnoj Aziji. Ispred Filipina je samo Indonezija.

Ranije ove nedelje, tajfun Molave ubio je 22 osobe na Filipinima koje, inače, godišnje pogodi oko 200 tajfuna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.