ZEMLJA JURI U HUMANITARNU KATASTROFU Ruski diplomata izneo šokantne informacije - okrivio Zapad

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2021, 22:32

"ZEMLJA JURI U HUMANITARNU KATASTROFU" Ruski diplomata izneo šokantne informacije - okrivio Zapad

Situacija u Avganistanu nastavlja da se pogoršava i ide ka humanitarnoj katastrofi, izjavio je specijalni predstavnik ruskog predsednika za Avganistan Zamir Kabulov.

- Humanitarna situacija u Avganistanu se ubrzano pogoršava, i nažalost, zemlja juri u humanitarnu katastrofu - rekao je Kabulov, koji je i direktor Drugog azijskog odeljenja ruskog ministarstva inostranih poslova, prenosi TAS S.

Ruski izaslanik je za situaciju okrivio zemlje Zapada koje su blokirale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << državna sredstva Avganistana.

- Tako je, s jedne strane, Svetska banka odblokirala 500 miliona dolara avganistanskih rezervi, ali je pre nekoliko meseci isključila lokalne banke iz SVIFT platnog sistema, uskraćujući im mogućnosti sklapanja međusobnih poslova - naglasio je ruski diplomata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.