ŽELITE DA POSTANETE ZVEZDA OPOZICIJE, N1 i TV NOVA: Ovo je recept

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2024, 10:24

ŽELITE DA POSTANETE ZVEZDA OPOZICIJE, N1 i TV NOVA: Ovo je recept

Zaštita "patriotskih" medija.

Živite u provinciji, dosadila vam palanačka čamotinja, maštate da bar jedan dan i vi budete obasjani svetlima pozornice, da budete popularni kao zvezde Elite, Zadruge i ostalih farmi, da i vas komšiluk vidi na malim ekranima a ne znate kako da to postignete? Ništa lakše od toga. Evo recepta.

Možete da ga realizujete i u svom gradu ali moj vam je prijateljski savet da dođete u Beograd. Realno, nije isto ako ste na naslovne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << strane, u društvo Dalile, Karleuše i Kurtija, dospeli iz Surdulice i Gadžinog Hana ili preko stonog Beograda.

Nije loše da sa sobom poneste i dobar drveni kolac. Po prispeću u glavni grad zaputite se prema Skupštini Srbije, Predsedništvu ili Gradskoj skupštini. Mada, zbog originalnosti, nije loše  da to bude zgrada Vlade. Ili Narodna banka. Da i Jorgovanka Tabaković malo oseti zort. Možete da birate. Srbija je demokratska zemlja.

Kad dođete do objekta koji ste odabrali, sa trotoara izvadite nekoliko kocki behatona, kojih, bogu hvala, oko državnih institucija ima dovoljno. Radite to iz čučnja, da vas ne uklešti u leđima. Ako ste malo snažniji, a žao vam je da kvarite izgled trotoara, možete i da razbijete jednu žardinjeru.

Šta god da ste izabrali, usitnite to u manje komade, lakše za rukovanje. (U slučaju da ste izraziti lokal patriota, sebe poštedite ovih građevinskih radova i pre polaska u srpsku prestonicu u ranac , može i običan ceger za pijacu, ubacite desetak komada zavičajnog kamena.

Zatim tim kamenjem ili komadima betona, a može i oboje, kao simbolična kombinacija urbanog i ruralnog,  razbijte nekoliko prozora. Nakon toga, da bi potvrdili svoju odlučnost, upotrebite i kolac. Ukoliko se ispred državne institucije čije pendžere razbijate nalazi policajac pozornik, obavezno i njega gađajte kamenjem ili betonom.  A bilo bi idealno ako možete i da ga bar jednom odalamite kocem.

Posle toga, dajte petama vetar. Pre nego što policija dođe da vas hapsi, pozovite Mariniku Tepić, Ćutu ili Radomira Lazovića, da vam pred kuću pošalju N1, TV Novu, Direktno i ostale opozicione televizije i portale. Da snimaju vaše hapšenje. Dok vas hapse vi, gledajući pravo u kameru, mrtvi ladni, kao da nemate obraza, govorite  da niste učinili ništa loše, da je vaše hapšenje nezakonito, da je u pitanju politički progon i da vas hapse samo zato što mrzite Vučića. Nemojte propustiti da naglasite i da je on veliki diktator.

I, eto vas na malim ekranima. Nekoliko dana, bićete glavna tema na pomenutim televizijama i u svim javnim nastupima lidera koalicije Srbija protiv nasilja. A ako vam se posreći, možda se o vašem progonu čuje i do Evrope.

Već mesec i po dana student Dimitrije Radovanović ne silazi sa ekrana i naslovnih strana opozicionih medija. Njegovu studentsku sobu opsedaju novinari, posećuju ga pojedine ocvale glumice a njegovo ime pomenuto je i na sednici Evropskog parlamenta u Strazburu. 

Pre toga dečko je, kao i vi, bio totalni anonimus, čamio čekajući da mu neko zakuca na vrata studentske sobe.

A onda je učinio upravo ovo o čemu pišem: 24. decembra uveče je izašao iz doma, uhvatio šezdeset peticu, iz autobusa izašao kod zgrade Radio Beograda, prošetao do Skupštine grada, tu malo učestvovao u razbijanju prozora, gađao policajce i – bio uhapšen. A onda su na scenu stupili Marinika, N1, Ćuta i ostali borci protiv nasilja i dok si rekao indeks od Dimitrija napravili žrtvu režima. I medijsku zvezdu. Idola mlade opozicione Srbadije. Dečka za primer, koji ni u pauzi spremanja ispita ne gubi vreme već radi društveno koristan rad – razbija prozore, mlati policajce i tako se bori protiv nasilja.

Imate i noviji primer. Izvesni Miloš Pavlović, potpredsednik NPS, stranke koju vodi Miroslav Aleksić, za kojeg pre toga nije čula ni rođena tetka,  je već tri dana zvezda na opozicionim medijima. Čovek je malo učestvovao u lupanju Gradske skupštine u Beogradu, malo je pravio saobraćajne prekršaje, pa ga policija zaustavila i privela. I to je učinila tendeciozno, nadomak Zlatibora, samo nekoliko kilometara pre pečenjare u koju se zaputio na zasluženi odmor od borbe protiv Vučićeve diktature.  Jeste pečenje propalo ali zato sad ne može da postigne da se odazove svim pozivima novinara luksemburške N1, Al Džazire i ostalih srpskih patriotskih televizija. 

Prema tome, sve je do vas. Razni analitičari, pravni eksperti i borci za ljudska prava već čekaju da javnosti objasne da u napadu na državnu instituciju i policiju,  razbijanju prozora, vožnji sa dva promila alkohola ili opiranju policiji koja radi svoj posao, nema ništa loše. Ni protivzakonito. A ne morate da brinete ni za troškove angažovanja advokata, sudskog procesa i slično. Sve to će vam biti uredno plaćeno. Kad su CIA i druge obaveštajne službe škrtarile? Posebno kad treba da finansiraju nešto protiv Srbije.

Izvor:Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.