ŽELIMO DA SE VAGNER RASFORMIRA Stejt department izrazio JASNA očekivanja po pitanju ruske paravojne grupe

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 22:39

"ŽELIMO DA SE VAGNER RASFORMIRA" Stejt department izrazio JASNA očekivanja po pitanju ruske paravojne grupe

Vagner grupa je pod sankcijama SAD, koje su je proglasile "transnacionalnom zločinačkom organizacijom".

SAD bi želele da se Vagner grupa rasformira i prestane sa operacijama širom sveta, rekao je portparol Stejt departmenta, Metju Miler.

Želeli bismo da se Vagnerova grupa rasformira - rekao je on na brifingu za medije.

Vagner grupa je pod sankcijama SAD, koje su je proglasile "transnacionalnom zločinačkom organizacijom" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << .

Admiral Džon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost, rekao je da će SAD nastaviti da preduzimaju mere protiv Vagnera.

Live now! @StateDeptSpox briefs reporters from the State Department, also streaming on https://t.co/xcxESaGvTD. https://t.co/4KLCQ31wi3

— Department of State (@StateDept) June 26, 2023

- Razumemo da je Vagner još uvek prisutan u Africi. Mislim da znate da smo radili na tome da Vagnerovce pozovemo na odgovornost. Nastavićemo da preduzimamo mere da ograničimo njihovu sposobnost da izazovu pustoš - rekao je Kirbi na brifingu u Beloj kući.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.