ŽELEO BIH DA VAS UPOZORIM Odlazeći kambodžanski premijer zapretio: Ako mom sinu prete smrću, vratiću se na funkciju, a onda...

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2023, 10:32

"ŽELEO BIH DA VAS UPOZORIM" Odlazeći kambodžanski premijer zapretio: Ako mom sinu prete smrću, vratiću se na funkciju, a onda...

Kraljevski ukaz o imenovanju novog premijera biće objavljen 7. avgusta, a Hun Sen će biti razrešen dužnosti 22. avgusta.

Odlazeći kambodžanski premijer Hun Sen najavio je da će se vratiti na tu funkciju, ako život njegovog sina, novog premijera zemlje Huna Maneta, u nekom trenutku u budućnosti bude ugrožen.

- Želeo bih da vas upozorim da ću se, ako mom sinu prete smrću, vratiti na mesto premijera. Kasnije ću odlučiti ko može da bude sledeći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << premijer - rekao je Hun Sen, prenosi kambodžanski portal Dap-njuz.

Hun Sen je objasnio da se nada da će na taj način sprečiti da zemlja uroni u haos i obezbedi dobrobit nacije.

Prvobitno, on je rekao da će se vratiti na mesto premijera ako njegov sin ne bude dobro radio.

Premijer u ostavci se ranije danas obratio građanima zemlje na nacionalnoj televiziji i saopštio da se povlači i da funkciju prenosi na svog sina Huna Maneta.

Izbori u Kambodži održani su 23. jula. Prema podacima Kambodžanske izborne komisije, izlaznost birača je bila 84,58 odsto, odnosno 8,2 miliona od 9,7 miliona birača sa pravom glasa na parlamentarnim izborima. Vladajuća Narodna partija Kambodže (CPP), prema preliminarnim podacima, pobedila je, dobivši 120 od 125 mesta.

Posle izbora, šef CPP i dugogodišnji stalni premijer Kambodže saopštio je da podnosi ostavku.

On se smatra jednim od lidera sa najdužim stažom na svetu - vladao je skoro 40 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.