ZELENSKI PRISTAO NA SASTANAK SA PUTINOM! Postignut dogovor, Erdogan sredio stvar!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2022, 18:49

ZELENSKI PRISTAO NA SASTANAK SA PUTINOM! Postignut dogovor, Erdogan sredio stvar!

Može li se rat izbeći?

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da je postigao dogovor sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim o organizovanju sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

- Moskva je odgovorila pozitivno na naš poziv da Putin poseti Tursku nakon posete Kini. Odredićemo sada datum a onda, nadam se, želimo da održimo sastanak na visokom nivou, da okupimo Putina i Zelenskog. Postigli smo dogovor sa Zelenskim po tom pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je Erdogan, prenosi CNN Turk.

Erdogan je prethodno posetio Ukrajinu gde je, između ostalog, sa Zelenskim razgovarao i o želji Ankare da posreduje u rešavanju pitanja Donbasa, prenosi TAS S. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je ranije danas da se trenutno ne razgovara o sastanku Putina i Zelenskog u Turskoj.

Prema njegovim rečima, Putin je spreman da se sastane sa svakim, ali mora da postoji saglasnost o čemu će se razgovarati i šta bi takvi razgovori mogli da postignu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.