ZELENSKI IMA PRAVO DA SAM DONOSI ODLUKE Bajden optužio samoproglašene republike DNR I LNR za kršenje primirja

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2022, 00:51

"ZELENSKI IMA PRAVO DA SAM DONOSI ODLUKE" Bajden optužio samoproglašene republike DNR I LNR za kršenje primirja

Američki predsednik Džozef Bajden optužio je samoproglašene republike DNR i LNR za kršenje primirja u Donbasu.

- Proteklih dana videli smo izveštaje o značajnom povećanju broja slučajeva kršenja prekida vatre od strane snaga koje podržava Rusija i koje pokušavaju da provociraju Ukrajinu u Donbasu - rekao je on.

Kako je rekao, nema dokaza da Ukrajina priprema napad na Donbas.

SAD smatraju da će Rusija pokušati da napadne Ukrajinu narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana. Bajden je siguran da je ruski predsednik Vladimir Putin doneo odluku o daljim koracima u vezi sa Ukrajinom. Takođe je dodao da ne misli da Putin planira da upotrebi nuklearno oružje.

On je potvrdio da Amerika neće poslati svoju vojsku da ratuje u Ukrajini u slučaju eskalacije sukoba, ali će nastaviti da podržava ukrajinski narod.

- SAD i naši saveznici spremni su da brane svaki pedalj teritorije NATO-a od svake pretnje našoj kolektivnoj bezbednosti - istakao je Bajden.

Bajden je takođe rekao i da su SAD spremne da uvedu nove sankcije protiv Rusije zbog situacije oko Ukrajine, ali za Moskvu još nije kasno da se vrati za pregovarački sto.

Istakao je i da Zelenski ima pravo da sam donosi odluke - da li će sada ostati u Ukrajini ili ne i dodao da, prema njegovom mišljenju, sada nije najmudrija odluka da putuje u Minhen na bezbednosnu konferenciju, ali da je svakako odluka na njemu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.