ZELENI U BERLINU DRUGA NAJAČA STRANKA, SPD ZACEMENTIRAO VLAST: Demohrišćani pali na treće mesto!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2021, 19:48

ZELENI U BERLINU DRUGA NAJAČA STRANKA, SPD ZACEMENTIRAO VLAST: Demohrišćani pali na treće mesto!

Levica u padu

U Berlinu su Zeleni sa trona skinuli CDU sa mesta druge stranke: skočili su za 6,8 postotnih poena u odnosu na prethodne izbore 2017. godine i sad su na 22 posto, prema prvoj prognozi javne televizije ZDF.

Na prvoj su mestu socijaldemokrati (SPD), koji su porasli za 1,4 posto, dok su demohrišćani (CDU) osvojili 17 posto, odnosno 0,6 posto manje nego na prošlim izborima. Levica je pala za 1,6 postotnih poena, na 14 posto.

Berlinom je protekle >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << četiri godine vladala leva vlada socijaldemokrata, levice i Zelenih, koja će verojatno nastaviti dalje vladati. Zbog manjka izbornih listića, u Berlinu su neka izborna mesta nastavila s radom i nakon 18 sati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.