ŽELELI SU DA SE RUSIJA RASPADNE! Lavrov ne naseda na američku priču: Ćutali su jer su se nadali da će pobuna uspeti

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 15:30

"ŽELELI SU DA SE RUSIJA RASPADNE!" Lavrov ne naseda na američku priču: "Ćutali su jer su se nadali da će pobuna uspeti"

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov komentarisao je navode da su Amerikanci znali za pobunu i pre nego se odigrala.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za RT izjavio je da postoji mogućnost da američka obaveštajna služba nije želela da obavesti druge da se priprema pobuna u Rusiji u nadi da će ona uspeti.

- Mediji su saopštili da je američka obaveštajna služba nekoliko dana unapred znala za predstojeću pobunu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali da je odlučila da nikome ne govori o tome. Očigledno, u nadi da će pobuna uspeti - rekao je Lavrov.

Kako je objasnio, na tu misao ga navodi vest "Si-En-Ena" koji je, pozivajući se na analitičare američke obaveštajne službe, saopštio da se očekivalo da će pokušaj oružane pobune osnivača "Vagnera" Evgenija Prigožina biti "mnogo krvaviji nego što je bio".

- Znate, naravno, za ta očekivanja – o tome, očekivanjima da se ruska država raspadne, potpuno iskreno, bez ikakvog ustručavanja govorili su predstavnici ukrajinskog režima, uključujući i Zelenskog i njegove pomagače - rekao je šef ruske diplomatije.

Takođe je rekao da je ambasadorka SAD u Rusiji Lin Trejsi poslala signale ruskim predstavnicima da Vašington nema nikakve veze sa pobunom i da se nada da će nuklearno oružje neće biti u opasnosti.

- Inače, kada je juče ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Trejsi razgovarala sa ruskim predstavnicima, poslala je signale. Ti signali, verovatno, nisu tajni, oni su se pre svega ticali činjenice da SAD nemaju nikakve veze sa tim (događajem) i da se veoma nadaju da će nuklearno oružje biti u redu, da američke diplomate neće stradati - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.