ZDRAVSTVENA AGENCIJA REŠILA MISTERIJU: Evo da li trudnice smeju da se vakcinišu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2021, 21:03

ZDRAVSTVENA AGENCIJA REŠILA MISTERIJU: Evo da li trudnice smeju da se vakcinišu

U svojoj najnovijoj preporuci zdravstvena agencija je navela podatke koji pokazuju da je oko 97 odsto hospitalizovanih trudnica sa korona virusom nevakcinisano, prenosi Rojters.

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) objavio je danas novu zdravstvenu preporuku za povećanje vakcinacije protiv kovid-19 među ženama koje su trudne, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nedavno su to bile, ili pokušavaju da ostanu u drugom stanju, kako bi se sprečile ozbiljne forme bolesti i smrtonosni ishodi.

CDC je saopštio da je prema njihovim podacima samo 31 odsto trudnica vakcinisano protiv kovid-19, iako je taj broj porastao, imunizacija među njima je niža u poređenju sa podacima za opštu populaciju.

Zdravstvena agencija izdala je trudnicama u avgustu preporuku da bi trebalo da se vakcinišu protiv kovid 19, na osnovu nove analize koja nije pokazala povećan rizik od pobačaja.

CDC je saopštio da pored rizika od teških formi bolesti i smrtnog ishoda za trudnice, postoji i povećan rizik od prevremenog porođaja kod osoba zaraženih kovidom-19.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zdravstveni zvaničnici u SAD ponovo apeluju na trudnice da se vakcinišu

Izvor: VOA, 30.Sep.2021, 15:48

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ponovo su pozvali trudnice da se vakcinišu protiv Kovida 19. Preporuke, izdate u sredu, takođe obuhvataju žene koje pokušavaju da zatrudne, kao i one koje su se nedavno porodile. CDC upozorava da tokom trudnoće postoji ozbiljan rizik da...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.