ZC Kladovo dobio najsavremeniju opremu za zračnu terapiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2018, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZC Kladovo dobio najsavremeniju opremu za zračnu terapiju

Zdravstveni centar u Kladovu dobio je najsavremeniju opremu za zračenje pacijenata obolelih od raka - linearni akcelarator i CT simulator sa pratećom opremom.

Oprema je nabavljena u okviru "Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije" Ministarstva zdravlja, a opredeljena su sredstva u vrednosti od 3.014.114 evra.

Povodom završetka izgradnje i opremanja objekta za radioterapiju ZC Kladovo posetiće sutra četiri državna sekretara ministarstva zdravlja - prof.dr Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Đukić, dr Meho Mahmutović, prof.dr Ferenc Vicko i prof. dr Berislav Vekić sa predstavnicima Jedinice za koordinaciju "Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije".

Iz sredstava kredita Svetske banke, u vrednosti od 18 miliona evra, nabavljeno je ukupno šest novih linearnih akcelaratora i tri CT simulatora sa pratećom opremom i potrebnim građevinskim radovima za zračnu terapiju pacijenata obolelih od raka za Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, Klinički centar Niš, Klinički centar Kragujevac i Zdravstveni centar Kladovo.

Puštanjem u rad tih šest novih akceleratora, Srbija ispunjava svetske kriterijume po broju aparata za zračnu terapiju po glavi stanovnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kladovo dobio najsavremeniju opremu za zračnu terapiju

Izvor: BKTV News, 18.Maj.2018

Zdravstveni centar u Kladovu dobio je najsavremeniju opremu za zračenje pacijenata obolelih od raka - linearni akcelarator i CT simulator sa pratećom opremom...Oprema je nabavljena u okviru "Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije" Ministarstva zdravlja, a opredeljena su sredstva u vrednosti od 3.014.114...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.