ZBOGOM PREDSEDNIČE Italija u SUZAMA, dirljive scene ispred vile pokojnog Berluskonija, narod ga oplakuje (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 22:30

"ZBOGOM PREDSEDNIČE" Italija u SUZAMA, dirljive scene ispred vile pokojnog Berluskonija, narod ga oplakuje (FOTO)

Mnogo ljudi je ostavilo cveće i poruke u čast bivšeg premijera Italije

Pristalice bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija okupile su se jutros ispred njegove vile u blizini Milana da bi mu odale počast.

Uprkos Berluskonijevom sve slabijem zdravlju, njegova smrt je bila šok za pristalice koje su došle da mu odaju počast, ostavljajući cveće, fudbalske šalove, političke zastave i transparente sa napisom "Zbogom predsedniče" ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njegove vile.

Samo članovi porodice i bliski prijatelji primani su danas na privatno bdenje u Berluskonijevoj vili. Komemoracija Berluskoniju održana je danas i u Evropskom parlamentu u Strazburu.

- Istorija će proceniti Berluskonijev uticaj, ali mi danas oplakujemo čoveka, čoveka koji je ostavio trag i koji neće biti zaboravljen - napisala je predsednica Evropskog parlamenta Roberta Mecola u knjizi žalosti.

Italija priprema državnu sahranu u sredu u milanskoj katedrali, kojoj će prisustvovati desetine hiljada ljudi, preneo je Rojters. Očekuje se da će sahrani prisustvovati premijerka Đorđa Meloni i predsednik Serđo Matarela koja će se održati na nacionalni dan žalosti.

Berluskoni je preminuo u ponedeljak u 87. godini, tri dana nakon što je ponovno primljen u bolnicu San Rafaele u Milanu, gde je proveo mesec i po dana od aprila radi lečenja plućne infekcije i hronične leukemije.

Zvaničan uzrok smrti nije naveden, ali Korijere dela sera, koji je objavio vest o Berluskonijevoj smrti, naveo je da je umro od leukemije, sa naglim pogoršanjem stanja u noći između nedelje i ponedeljka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.