ZBOGOM, KORONO! Svet polako napušta pandemiju kovid-19, UN sada imaju novi zadatak

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2023, 17:38

ZBOGOM, KORONO! Svet polako napušta pandemiju kovid-19, UN sada imaju novi zadatak

Oglasio se šef SZO

 Virus kovid-19 ostaje sa nama, svet počinje da izlazi iz vanredne faze pandemije, rekao je danas šef Svetske zdravstvene organizacije (ZSO) Tedros Adhanom Gebrijesus.

On je istakao da će ta agencija pod okriljem UN sledeće nedelje objaviti vodič namenjen zemljama, o tome kako da pređu sa odgovora na hitne slučajeve na dugoročno upravljanje kovidom-19, prenosi Rojters.

- I dalje se nadamo da ćemo negde ove godine moći da proglasimo kraj vanredne situacije za javno zdravlje od međunarodnog značaja izazvanog kovidom-19 - rekao je Tedros.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SZO: Svet polako napušta pandemiju kovid-19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2023

Virus kovid-19 ostaje sa nama, ali svet počinje da izlazi iz vanredne faze pandemije, rekao je danas šef Svetske zdravstvene organizacije (ZSO) Tedros Adhanom Gebrijesus.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.