ZBOG TRAČA NA  CNN

Izvor: Kurir, 24.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG TRAČA NA "CNN"

Pravobranilac Mila Šćepović našla se na udaru svetskih medija zbog „zalaganja“ za spaljivanje pasa lutalica

KRALJEVO - Opštinski javni pravobranilac Mila Šćepović iz Kraljeva bila je zapanjena kada je pre neki dan dobila poziv da dođe u zgradu lokalne policije, gde je saslušana zbog navoda iz krivične prijave izvesne Elze iz Danske, koja je sumnjiči da se zalaže „za spaljivanje živih pasa lutalica“. Da stvar bude gora, saznala je i da se o njenom „zalaganju“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << naširoko i u više navrata govorilo i u programima svetskih TV mreža Bi-Bi-Sija i Si-En-En. Zbog toga je rešila da presavije tabak i da podnese tužbu za klevetu protiv Jelene i Jovanke Petrović iz kraljevačkog Društva za zaštitu životinja. Šćepovićeva je, naime, ustanovila da su ove dve aktivistkinje, inače majka i ćerka, poslale mejlove kompromitujuće sadržine na tridesetak adresa u svetu.

Reagovala su brojna evropska i domaća udruženja ljubitelja pasa, a Alijansa za prava životinja zvanično je od državne Uprave za veterinu zatražila da „pomogne kako bi se obuzdala gospođa Šćepović“. Na adresu Sanje Ćelebičanin, načelnika Veterinarske inspekcije Uprave za veterinu, sličan zahtev stigao je od francuskog udruženja „Laki kesar“. A krivična prijava protiv Mile Šćepanović stigla je od izvesne Elze iz Danske.

- Diplomatskim putevima ta krivična prijava prosleđena je republičkom, a zatim opštinskom tužilaštvu. Ono je naložilo policiji da obavi predistražne radnje i ja sam se tako, ni kriva ni dužna, obrela u policiji. Niti sam ikad izjavila takvu gnusobu, niti imam ikakve nadležnosti u pogledu zbrinjavanja pasa lutalica. Zamislite samo kako se oseća čovek koga opanjkavaju najuticajnije svetske televizijske mreže. Pa, neće tako moći - ogorčena je Šćepovićeva.[ antrfile ]

UDRUŽENJE „MALO PRETERALO“

U Republičkoj veterinarskoj inspekciji kažu da se prema psima lutalicama u Kraljevu postupa po zakonu i da su u kraljevačkom Udruženju za zaštitu životinja „malo preterali“. Sličnu izjavu dao nam je Milan Tufegdžić, direktor kraljevačke „Čistoće“, koja je zadužena za uklanjanje napuštenih životinja sa ulica.

- U Kraljevu je pre godinu dana, po svetskim standardima, sagrađen azil za pse i mačke. S napuštenim životinjama postupa se izuzetno humano. Izgradnja i opremanje azila koštali su našu opštinu desetak miliona dinara. Znam gospođu Šćepović, to za šta je navodno sumnjiče čista je glupost. Ona nema nikakve ingerencije nad azilom - tvrdi Tufegdžić.

Zanimljivo je da je Mila Šćepović od Jelene Petrović, koju sada tuži zbog klevete, pre nekoliko godina kupila stan.

- Nikakvih nesporazuma među nama tada nije bilo. Sve je urađeno po zakonu i kako smo se dogovorile. Ne znam šta je Petrovićkama trebalo da me ovako oljagaju - pita se Mila Šćepović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.