ZBOG PRIMANJA I DAVANJA MITA?! Uhapšena petorica lekara Vojne bolnice u Nišu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Dec.2016, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG PRIMANJA I DAVANJA MITA?! Uhapšena petorica lekara Vojne bolnice u Nišu

Zloupotreba službenog položaja

Petorica lekara Vojne bolnice u Nišu kao i četvorica direktora preduzeća koja se bave trgovinom ortopedskim pomagalima, lekovima i suplementima uhapšena su danas zbog sumnje da su počinili krivična dela primanja mita, davanja mita ili zloupotreba službenog položaja. Akciju hapšenja su vodili pripadnici Vojno bezbednosne agencije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i vojnom policijom.

-Postojale su sumnje da su lekari >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << propisivali i preporučivali pacijentima ta pomagala čiju su distribuciju vršili samo pojedini privredni subjekti za šta su na osnovu prethodnog dogovora sa predstavnicima ovih privrednih društava na nezakonit način periodično dobijali određene novčane naknade - navodi se u saopštenju portparola Višeg javnog tužilaštva Vladimira Stanojevića.

Sumnja se da je počinjeno više krivičnih dela primanja i davanja mita i zloupotrebe službenog položaja, ali detalji još uvek nisu precizirani.

Uhapšenima će biti određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivinom prijavom biti privedeni na salušanje u više javno tužilaštvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.