ZBOG OZBILJNIH PRETNJI: Venecuela gomila vojsku na granici sa Kolumbijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2019, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG OZBILJNIH PRETNJI: Venecuela gomila vojsku na granici sa Kolumbijom

Vojska Venecuele gomila snage na granici sa Kolumbijom

Potpredsednica Venecuele Delsi Rodrigez najavila je dan ranije da je doneta odluka da se zatvore tri mosta koji povezuju Kolumbiju i Venecuelu uoči najavljene dostave humanitarne pomoći Venecueli. Ona je, poručila je na Tviteru da su privremeno zatvorena tri granična prelaza u državi Takira, zbog "ozbiljnih i nelegalnih pretnji" po mir i suverenitet Venecuele koje dolaze od vlade Kolumbije.

El Gobierno Bolivariano >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << informa a la población que, debido a las serias e ilegales amenazas intentadas por el Gobierno de Colombia contra La Paz y la soberanía de Venezuela, ha tomado la decisión de un cierre total temporal de los puentes Simón Bolívar, Santander y Unión!

— Delcy Rodríguez (@DrodriguezVen) February 23, 2019

Opozicija, koju predvodi američki čovek Huan Gvaido, očekuje da humanitarna pomoć stigne u zemlju tokom subote. Pomoć iz SAD je dosad skupljana u centrima u Roraimi u Brazilu, u Kukuti u Kolumbiji, kao i na karipskom ostrvu Kurakau.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro ranije je najavio mogućnost zatvaranja granice s Brazilom i Kolumbijom. On je Ameriku optužio da dostavljanje humanitarne pomoći koristi kao uvod u "uništenje nezavisnosti i suvereniteta zemlje".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.