Izvor: B92, 13.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG NESRECE OTKAZANA SEDNICA MAKEDONSKOG PARLAMENTA

Skoplje -- Vise stotina pripadnika specijalnih jedinica makedonske policije rasporedjeno je oko tetovskih sela Trebos, Semsevo i Neprosteno, gde su pre dva dana ubijena 3 pripadnika specijalne jedinice Lavovi, a jos 3 ranjeno, javlja dopisnik Radija B92 iz Skoplja Safet Bisevac. Makedonsko ministarstvo unutrasnjih poslova je u ponedeljak popodne najavilo da ce sprovesti akciju pretrazivanja terena i kuca u ovim selima. U noci izmedju ponedeljka i utorka u Tetovu je bilo relativno mirno. Jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minobacacka granata, ispaljena sa pozicija koju kontrolisu naoruzani Albanci, pala je u neposrednoj blizini policijskog punkta kod gradskog stadiona, ali u tom napadu nije bilo poginulih ili ranjenih.

Za utorak zakazan nastavak sednice makedonskog parlamenta, na kojoj se utvrdjuju amandmanske promene u Ustavu Makedonije posto je Partija demokratskog prosperiteta Albanaca dala pismene garancije da ce glasati za predlozene amandmane i preambulu Ustava, otkazana je zbog saobracajne nesrece u kojoj je poginuo poslanik vladajuce VMRO-DPMNE Djordji Kotevski. Udes se dogodio u utorak ujutro u blizini Prilepa. Nastavak sednice jos nije zakazan, ali ce najverovatnije biti odrzan u sredu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.