ZBOG ČEGA JE PRIVEDENA DIJANA HRKALOVIĆ? Poslala je poruku ONI ILI MI

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2021, 18:56

ZBOG ČEGA JE PRIVEDENA DIJANA HRKALOVIĆ? Poslala je poruku "ONI ILI MI"

Vlastimir Milošević, podsetimo, bio je kum Marka Miljkovića Mesara.

Ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, dogodilo se 30. januara 2017. godine na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u Beogradu, a za njegovu likvidaciju prvobitno su bili uhapšeni Veljko Belivuk, ali i Marko Miljković.

Međutim, tokom sudskog postupka policajac koji je svedočio rekao je da je kontaminirao dokaze "jer sve uviđaje radi jednom četkicom", a potom je sudska veštakinja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja je u krivičnoj prijavi navela da je Belivukov DNK pronađen na vratima od ulaza u zgradu u kojoj je Milošević živeo, taj iskaz na suđenju promenila i rekla da on pripada nepoznatoj osobi.

Sumnja se da je upravo nekadašnja državna sekretarka, Dijana Hrkalović pomogla Belivuku da 2018. bude oslobođen za ubistvo Miloševića. Inače, Hrkalovićeva je danas privedena.

Operativnim radom koji je sprovođen nad Belivukom istražitelji su otkrili da je Hrkalovićeva, pred zločin koji se dogodio u centru Beograda 30. januara 2017. godine, poslala poruku Belivuku u kojoj je pisalo: "Oni ili mi".

- Vođa navijača Partizana u to vreme imao je dva mobilna telefona. Jedan je posle njegovog hapšenja zbog ubistva veštačen, dok je drugi, za koji se saznalo da postoji, policija, uprkos zahtevu tužilaštva i suda, odbila da pregleda uz obrazloženje da je "telefon neispravan". Upravo taj telefon, koji je zvanično zaveden kao neispravan, krije povezanost bivše državne sekretarke sa ovim vođom navijača bliskim kavačkom klanu - otkriva sagovornik.

Da podaci u njemu ipak nisu ostali tajna za bezbednosne službe u Srbiji, kako dodaje, otkrili su pripadnici koji su Belivuka u to vreme držali "na merama".

- Postupak protiv Belivuka, koji je tada završen oslobađajućom presudom, gotovo odmah posle njegovog hapšenja pokazao je da on ima jaka leđa u policiji. Naime, jedan telefon je praktično sklonjen iz predmeta, a njegove DNK tragove nađene na licu mesta osporili su sami policajci koji su radili uviđaj - podseća sagovornik.

On navodi da je posle niza sumnjivih okolnosti koje su ispratile taj slučaj otkriveno da su bivša državna sekretarka, kao i jedan tada visokopozicionirani pripadnik MUP bili u kontaktu sa Belivukom.

Inače, Belivuk je bio jedan od najbližih prijatelja ubijenog Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, čija je venčana kuma na venčanju, navodno, trebalo da bude upravo Dijana Hrkalović. Ubijeni Vlastimir Milošević navodno je bio u sukobu sa Stankovićevom ekipom. - Da je imao kontakte u policiji, svedoči i to da su u Belivukovom telefonu, koji je otvoren, pronađene poruke sa izvesnim Vučkom, a sumnja se da je reč o tadašnjem pripadniku Žandarmerije, s kojim je Hrkalovićeva, u vreme kada je Belivuk uhapšen, bila u bliskim odnosima - dodaje on i otkriva da je u jednoj poruci pisalo: "Ti ne idi u Pančevo ni kao turista, ona žena mi je je*ala mamu što sam mimo nje zvao načelnika", a da se još tada sumnjalo da je "žena" upravo Dijana Hrkalović..

Likvidiran je, a potom overen rano ujutru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.